Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά |
Μερίδες
4 |
Δυσκολία
Πολύ εύκολο |
- 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 5 κ.σ. μέλι
- ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κόκκινα μήλα
- 50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, 2 κ.σ. μέλι, το θυμάρι, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. δυόσμο και το αλάτι.
- Κόβουμε τα μήλα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα.
- Στην συνέχεια τα κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες (0,5 εκ).
- Χωρίζουμε το μείγμα με το γιαούρτι σε 4 πιάτα.
- Από πάνω βάζουμε, σε κάθε πιάτο, το ¼ από τα μήλα μας.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα μυρωδικά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου