Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Το Ελληνικό μέλι που ξεπέρασε το Manuka


Το Άργος by Kaitatzis είναι ένα μέλι με διάρκεια παραγωγής πάνω από δώδεκα μήνες, ώστε
οι μέλισσες να έχουν την δυνατότητα, να συλλέξουν και να επεξεργαστούν νέκταρ και γύρη από τις
ανθοφορίες και των τεσσάρων εποχών του χρόνου
Για να περιορίζεται η ανθρώπινη παρέμβαση, κατά την παραγωγή δεν εφαρμόζεται καμία επεξεργασία
η βαφή στις κυψέλες, όπως δεν γίνετε χρήση ζάχαρης η άλλων γλυκαντικών ουσιών, φαρμάκων, και καπνού. Για την μεταποίηση χρησιμοποιούνται ξύλινα εργαλεία που συνθλίβουν την κηρήθρα και το μέλι φιλτράρεται χωρίς την χρήση θερμότητας.
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό, Elsevier Food Chemistry
το μέλι Άργος by Kaitatzis συμμετείχε, σε έρευνα με θέμα H επίδραση της όψιμης συγκομιδής
και της βοτανικής προέλευσης στις αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού και των ποιοτικών
παραμέτρων”. Για την διεξαγωγή της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν το βακτήριο Staphylococcus
Aureus MRSA, ελληνικά μέλια και το γνωστό για τις αντιβακτηριακές ιδιότητες, μέλι Manuka
Τα αποτελέσματα της έρευνας και των αναλύσεων ήταν εντυπωσιακά αποδεικνύοντας ότι
το μέλι Άργος by Kaitatzis είχε διπλάσια αντιβακτηριακή δράση από το Manuka και πολλαπλάσια
από τα άλλα δείγματα. Τέλος σύμφωνα με τις αναλύσεις είναι μηδενικό σε νοθεία με μεγάλη
ποικιλία γυρεόκοκκων χωρίς μελιτώματα και υπολείμματα καπνού.
Στο άρθρο συμπεριλαμβάνονται όλοι οι πίνακες με τα αποτελέσματα της έρευνας και των αναλύσεων. Link: Effect of late harvest and floral origin on honey antibacterial properties and quality parameters 
 πηγη:www.diatrofi.gr/food/φυσικά-βιολογικά/to-ellhniko-meli-pou-xeperase-to-manuka/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου