Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι για τη θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης;



Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.


Κυριότερα σημεία
  1. Μέλι έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για τη θεραπεία μια ποικιλία παθήσεων.
  2. Τα ακριβή οφέλη εξαρτώνται από το είδος του μελιού που χρησιμοποιείται.
  3. Ακατέργαστο, μη παστεριωμένο μέλι παρέχει τα περισσότερα οφέλη για την υγεία.
Εάν είχατε παρουσιάσει  μια κατάσταση όπου τα οξέα του στομάχου ρέουν προς τα πάνω, προς τον οισοφάγο σας μετά το φαγητό, μπορεί να είχατε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Περίπου το 20% των Αμερικανών ασχολείται τακτικά με συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
 Όταν οι φαρμακευτικές συνταγές δεν έχουν αποτέλεσμα , μερικοί άνθρωποι στρέφονται σε φυσικές θεραπείες για την ανακούφιση από τα συμπτώματα.
Το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική της Αγιουρβέδα για χιλιάδες χρόνια για να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες. Κάποια έρευνα και ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν ότι μέλι μπορεί  να καταπραΰνει τον λαιμό και να διευκολύνει τα συμπτώματα  γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Οφέλη
Ποια είναι τα οφέλη του μελιού;
  1. Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Ορισμένοι τύποι μπορεί να έχουν εξίσου πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως φρούτα και λαχανικά.
  2. Το μέλι περιέχει ένα φυσικό υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτό το καθιστά αποτελεσματικό στη θεραπεία των πληγών.
  3. Το μέλι έχει επίσης μια σειρά από αντιβακτηριακή και αντι-ιικές ιδιότητες.
Το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί ιατρικά καθ 'όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Τα ακριβή οφέλη εξαρτώνται από τον τύπο του μελιού που χρησιμοποιείται. Το ακατέργαστο, μη παστεριωμένο μέλι παρέχει τα περισσότερα οφέλη για την υγεία, τα θρεπτικά συστατικά και τα ένζυμα. Οι ουσίες που περιέχει το μέλι είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατευθείτε από τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να συμβάλουν στη διαδικασία γήρανσης. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις και καρκίνο. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μέλι μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων.
Το μέλι έχει επίσης μια σειρά από αντιβακτηριακή και αντι-ιικές ιδιότητες. Το ακατέργαστο μέλι μπορεί να σκοτώσει τα βακτηρίδια και  μύκητες, γιατί περιέχει φυσικό αντισηπτικό.
Μέλι μπορεί επίσης να βοηθήσει με πεπτικά προβλήματα, όπως η διάρροια και πεπτικά έλκη.
Τι λέει η έρευνα
Το μέλι μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους τρόπους για να βοηθήσει τα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από την Indian Journal of Medical Research επισημαίνει πολλά βασικά οφέλη. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί να προκληθεί εν μέρει από τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα που φέρουν το πεπτικό σύστημα. Το μέλι μπορεί να αποτρέψει τη ζημία απομακρύνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Μέλι μπορεί να λειτουργήσει για να μειώσει τη φλεγμονή στον οισοφάγο.
  • Η υφή του μελιού επιτρέπει την καλύτερη επίστρωση της βλεννογόνου του οισοφάγου. Αυτό μπορεί να συμβάλει σε πιο μακροχρόνια ανακούφιση.
  • • Το μέλι είναι φυσικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με άλλες παραδοσιακές θεραπείες.
  • Παρά τους ισχυρισμούς αυτούς, έχουν γίνει πιο επίσημες έρευνες για να εκτιμηθεί η πραγματική αποτελεσματικότητά του ως θεραπεία για παλινδρόμηση οξέος.
Θεραπεία
Πώς να χρησιμοποιήσετε το μέλι για τη θεραπεία γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης
Σε μια κλινική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε από το British Medical Journal , οι ερευνητές πρότειναν ότι η ιξώδης φύση του μελιού μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τα οξέα. Ένα μέλος της ομάδας τους είδε ανακούφιση από τα συμπτώματα της καούρας μετά από κατανάλωση πέντε χιλιοστολίτρων (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού). ακατέργαστου, μη παστεριωμένου μελιού.
Κίνδυνοι και προειδοποιήσεις
Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταναλώσουν μέλι μη έχοντας οποιεσδήποτε, δυσμενείς παρενέργειες.
Εάν έχετε διαβήτη,  ή παίρνετε φάρμακα που επηρεάζουν το σάκχαρο του αίματος, ρωτήστε το γιατρό σας πριν το δοκιμάσετε. Επίσης, θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη μελιού, εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε. Μέλι δεν πρέπει να δοθεί σε βρέφη μικρότερα των 12 μηνών.
 Article resources: healthline.com



 


1 σχόλιο: