Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Παστέλι




Βέβαια θα απομακρυνθούμε λίγο από την κλασσική συνταγή διότι εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να βράσουμε το μέλι. Με βάση αυτά που έχω διαβάσει, ένα καλής ποιότητας μέλι πρέπει να διατηρείται άθερμο, διαφορερικά αν εκτεθεί σε υψηλή θερμοκρασία χάνει το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής του αξίας. Κατ εξαίρεση να βάλουμε λίγο σε ένα γλυκό που θα ψηθεί δεν πειράζει για μια φορά, αλλά ειδικά στο παστέλι που χρειαζόμαστε ποσότητα είναι κρίμα να το καταστρέψουμε. Η διαφορά στο
αποτέλεσμα είναι πως το δικό μας παστελάκι θα είναι πιο μελάτο, εξίσου όμως αρωματικό και νόστιμο. Επιπλέον, θα δημιουργήσουμε και μία μικρή συσκευασία ώστε να το προσφέρουμε σε αυτούς που θέλουμε να γλυκάνουμε.
Προχωράμε;
Θα χρειαστούμε:
 220 γρ σουσάμι
 200 γρ μέλι
 4 κουταλιές ψιλοκομμένες σταφίδες
 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/3 γαρύφαλλο
 2 κουταλιές πίτουρο βρώμης
 αρκετό σουσάμι για πασπάλισμα
Τετράγωνο τσέρκι με διαστάσεις 20 χ 20 cm
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα σημείο.
Σε μπεν μαρί, κρατώντας τη θερμοκρασία πραγματικά χαμηλή, μαλακώνουμε λίγο το μέλι για να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε. Κατόπιν το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, στο οποίο προσθέτουμε και τα στερεά μας. Ανακατεύουμε καλά τη ζύμη μας με μία κουτάλα και την τοποθετούμε στο τσέρκι μας, αφού πρώτα πασπαλίσουμε την εσωτερική του επιφάνεια του με αρκετό σουσάμι, ώστε να μη μας κολλήσει το παστέλι στη λαδόκολλα. Πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Από πάνω το πασπαλίζουμε ξανά με μπόλικο σουσάμι και το αφήνουμε για λίγη ώρα να δέσει. Στη συνέχεια μοιράζουμε σε 6 όμοια παστελάκια (περίπου 6,5 x 10 cm ), τα οποία τυλίγουμε είτε σε λαδόκολλα είτε σε πλαστική μεμβράνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου