Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Γιαούρτι με μήλα, μπαχαρικά και μέλι από τον Άκη Πετρετζίκη



time
Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά
merides
Μερίδες
4
difficulty
Δυσκολία
Πολύ εύκολο






 

                Συστατικά
  • 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 κ.σ. μέλι 
  • ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα
 
             Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, 2 κ.σ. μέλι, το θυμάρι, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. δυόσμο και το αλάτι.
  • Κόβουμε τα μήλα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα.
  • Στην συνέχεια τα κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες (0,5 εκ).
  • Χωρίζουμε το μείγμα με το γιαούρτι σε 4 πιάτα.
  • Από πάνω βάζουμε, σε κάθε πιάτο, το ¼ από τα μήλα μας.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα μυρωδικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου