Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Μέλι και λεμόνι: Ένας τέλειος συνδυασμός μπορεί να κάνει θαύματα




Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό σκεύασμα για την παχυσαρκία και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Κινητοποιεί το επιπλέον αποτιθέμενο λίπος στο σώμα, επιτρέποντάς του να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια για κανονικές λειτουργίες και καθαρισμό του αίματος ως αποτέλεσμα. Το μέλι και ο χυμός λεμονιών, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη θεραπεία της παχυσαρκίας χωρίς την απώλεια ενέργειας και όρεξης. Για αυτή τη φυσική
θεραπεία, αναμίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι (μη θερμαινόμενο-ακατέργαστο) με δύο κουταλάκια από χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό (όχι βραστό νερό!). Πάρτε αυτό το φάρμακο μία φορά το πρωί με άδειο στομάχι. Επίσης, συνήθως λαμβάνεται μετά από ένα μεγάλο και λιπαρό γεύμα, αυτός ο απλός νόστιμος και τονωτικός τρόπος είναι αποτελεσματικός για την  αποβολή των τοξινών.
 
Μείωση του βάρους
Το μέλι είναι προϊόν χωρίς λιπαρά και το λεμόνι έχει χαμηλές θερμίδες. Συνδυασμός μελιού λεμονιού λιώνει τις λιπαρές αποθέσεις στο σώμα. Πίνετε το πρωί και το βράδυ αποτελεσματικά στο πρόγραμμα απώλειας βάρους.
Θεραπεία βήχα, βρογχίτιδα και άσθμα
Λειτουργεί ως αποχρεμπτικό και μετακινεί το φλέγμα έξω από την αναπνευστική οδό. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από οποιοδήποτε έτοιμο σιρόπι βήχα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλάκια του γλυκού λεμονιού σε ζεστό νερό. Πιείτε το αρκετές φορές την ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει στην ανακούφιση της ρινικής και θωρακικής συμφόρησης. Το μέλι καταπραΰνει τον λαιμό και αναστέλλει ορισμένα βακτήρια που προκαλούν λοίμωξη.
Μειώστε το λίπος της κοιλιάς και την παχυσαρκία
Τα λεμόνια είναι χαμηλά σε θερμίδες, ενώ το μέλι είναι ένα μη λιπαρό, φυσικό προϊόν. Ο συνδυασμός τους βοηθά να λιώσουν τις λιπαρές αποθέσεις στο σώμα. Το μέλι περιέχει φυσική ζάχαρη φρούτων, η οποία χωνεύεται εύκολα. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και πίνετε το κάθε πρωί για να ρίξετε τα επιπλέον κιλά από το σώμα.
Θεραπεύει τα πεπτικά προβλήματα
Ο συνδυασμός του μελιού και του λεμονιού δρουν ως χωνευτικό και τονωτικό. Θεραπεύει τη δυσπεψία και τη δυσκοιλιότητα φυσικά. Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην αποκατάσταση του επιπέδου PH του σώματος. Καθαρίζει το αίμα και βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και παρέχει θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, η ριβοφλαβίνη και η βιταμίνη Β. Το πόσιμο ζεστό λεμόνι νερό με μέλι το πρωί και τη νύχτα πριν πάτε για ύπνο βελτιώνει τη λειτουργία της πέψης και θεραπεύει τις διαταραχές του στομάχου.
Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα
Έχοντας την συνήθεια να πίνετε λεμόνι με μέλι σας βοηθάει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Κρύωμα και γρίπη
Η κατανάλωση άφθονων τροφίμων και υγρών πλούσιων σε βιταμίνη C βοηθά στην αποκατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος που με τη σειρά του σας θεραπεύει πιο γρήγορα. Βάλτε μισό λίτρο νερό για να βράσει και προσθέστε 2 φέτες τζίντζερ σε αυτό, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας λεμόνι και 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Πινετε αυτό αφέψημα 3 έως 4 φορές την ημέρα για να απαλλαγειτε από το κρύομα και τη γρίπη.
Αποτοξινώνει το σώμα σας
Καθως το λεμόνι και το μέλι είναι γεμάτα αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ενώσεις, βοηθούν στην εξάτμιση των τοξινών από το σώμα. Όντας φυσικός διουρητικός παράγοντας, το λεμόνι παίζει σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη της κατακράτησης υγρών από το σώμα και αποτοξινώνει από επιβλαβείς χημικές ουσίες. Επιπλέον, το μέλι ασκεί μια καταπραϋντική επίδραση στο σώμα βελτιώνοντας την ορμονική δράση.

Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου