Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

HFCS Υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού παράγει τοξικά χημικών HMF όταν θερμαίνεται.


  HFCS Υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι    καλαμποκιού παράγει τοξικά χημικών  HMF  όταν   θερμαίνεται.

 Εάν γνωρίζετε  σχετικά με την προμήθεια τροφίμων, γνωρίζετε    ότι οι μέλισσες αποτελούν σημαντικό μέρος της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, επικονιάζουν περίπου το ένα τρίτο όλων των
καλλιεργειών που τρώμε, και χωρίς αυτές θα αντιμετωπίζαμε μια καταστροφική κατάρρευση της
παραγωγής βιώσιμων τροφίμωνΓι 'αυτό, όταν οι μέλισσες άρχισαν να εξαφανίζονται πριν από μερικά χρόνια, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να βρουν τη βασική αιτία του φαινομένου, το οποίο έκτοτε ονομάστηκε "Διαταραχή κατάρρευσης αποικιών".Το όνομα είναι λίγο παραπλανητικό, όμως. Δεν είναι πραγματικά μια «διαταραχή».  . Είναι περισσότερο δηλητηρίαση.
Ή τουλάχιστον αυτό είναι που μπορούμε να μαθαίνουμε από νέα έρευνα που μόλις δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της ACS 's Agricultural and Food Chemistry  http: //pubs.acs.
Είναι δύσκολο, βέβαια, προσπαθεί να προσδιορίσει την αιτία της διαταραχής κατάρρευσης αποικίας. Ορισμένες από τις  θεωρίες για την εξήγηση του φαινομένου περιλάμβαναν χημική μόλυνση από φυτοφάρμακα, γενετική μόλυνση από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της Γης, κλιματική αλλαγή και ατμοσφαιρική ρύπανση. Σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν κάποιες επιστημονικές απαντήσεις, ερευνητές από την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του USDA στο Tucson, η Αριζόνα συνεργάστηκε με άλλους ερευνητές στη Νέα Ορλεάνη και στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν για να ελέγξει έναν άλλο πιθανό ένοχο: σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη (HFCS).  όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, είναι το επεξεργασμένο υγρό γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε ανησυχητικά μεγάλες ποσότητες σε όλη την παγκόσμια επισιτιστική προμήθεια. Μπορείτε να το βρείτε σε όχι μόνο αναψυκτικά, αλλά σάλτσα για πίτσα, σάλτσες για σαλάτες, ακόμη και το ψωμί ολικής αλέσεως. Είναι σε δημητριακά πρωινού, μπαρ φαγητό, το φυστικοβούτυρο, κέτσαπ και σε άλλα χίλια προϊόντα.
Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους μπορείτε να βρείτε HFCS σε τόσα πολλά τρόφιμα: 1) Είναι γλυκό. 2) Είναι φθηνό.
Είναι για αυτούς τους ίδιους δύο λόγους ότι υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού τροφοδοτείται σε μέλισσες. Τους παρέχει τις θερμίδες της ζάχαρης να παραμείνουν ενεργά, χωρίς να οδηγεί σε ένα τεράστιο κόστος για τον μελισσοκόμο. Γι 'αυτό HFCS έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες ως πηγή τροφής για τις μέλισσες.  
Αλλά αυτή η πολύ πηγή τροφής μπορεί στην πραγματικότητα να δηλητηριάζει τις μέλισσες.
Το HFCS σχηματίζει υδροξυμεθυλοφουρφουράλη
Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές του USDA είναι ότι όταν θερμαίνεται ο HFCS σχηματίζει υδροξυμεθυλοφουρφουράλη (HMF), μια χημική ουσία που μπορεί να σκοτώσει τις μέλισσες. Η παραγωγή HMF κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αυξήθηκε παράλληλα με τις θερμοκρασίες στις οποίες εκτέθηκε το HFCS. Για να το θέσω απλά, όταν θερμένεται το σιρόπι καλαμποκιού(HFCS)  μολύνεται με υδροξυμεθυλοφουρφουράλη (HMF) Και σύμφωνα με την έρευνα, τα επίπεδα HMF "πήδησαν δραματικά" όταν οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πάνω από 120 βαθμούς Φαρενάιτ (κάτι που δεν είναι πολύ καυτό, παρεμπιπτόντως).
Αυτό είναι παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο τηγανίζοντας τους υδατάνθρακες παράγονται ακρυλαμίδια, μια χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο και είναι επίσης πανταχού παρούσα στον εφοδιασμό τροφίμων.  http://www.naturalnews.com/acrylamides.html)

Το αποτέλεσμα είναι ότι HMF θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μέλισσες πεθαίνουν. Η διατροφή ενός χημικού μολυσματικού υλικού στις μέλισσες σας, τελικά, δεν ακούγεται σαν ένας καλός τρόπος να υποστηρίξετε τη μακροπρόθεσμη υγεία τους. Αλλά αν το HFCS έχει τροφοδοτηθεί στις μέλισσες εδώ και δεκαετίες, γιατί η ξαφνική κατάρρευση των πληθυσμών των μελισσών μόλις τα τελευταία χρόνια; Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις απαντήσεις σε αυτό, αλλά το HMF είναι πιθανό μόνο μέρος της εικόνας. Θα μπορούσε να είναι ότι οι μέλισσες έχουν ήδη καταπονηθεί από τα φυτοφάρμακα, τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και άλλες περιβαλλοντικές πηγές.
Ίσως υδροξυμεθυλοφουρφουράλη μια ημέρα θα είναι γνωστή ως «η χημική ουσία που σκότωσε τις μέλισσες.»
Μπορείτε να διαβάσετε λίγο περισσότερα για αυτό το χημικό στην (
http: //en.wikipedia.org/wiki/Hydroxymethylfu ... ).
Μπορεί το HMF να βλάψει και τον άνθρωπο;
Πέρα από το θέμα των μελισσών, η έρευνα για HFCS και HMF εγείρει ορισμένα δυνητικά σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη χρήση του συστατικού στο ανθρώπινο ανεφοδιασμό τροφίμων :
Είναι HMF τοξικά για τον άνθρωπο;
Αν σκοτώνει τις μέλισσες, θα μπορούσε να βλάψει τα μυαλά των παιδιών; Θα μπορούσε να διαταράξει την κανονική νευρολογική λειτουργία στο ανθρώπινο σώμα; Και αν ναι, θα μπορούσε αυτή η βοήθεια να εξηγήσει γιατί τόση έρευνα συνδέει HFCS με τον διαβήτη και την παχυσαρκία;

Οι ερευνητές από τη συγκεκριμένη μελέτη δήλωσε ότι «... τα δεδομένα αυτής της μελέτης είναι σημαντικά για την ανθρώπινη υγεία, καθώς και.» Επίσης προσέθεσε δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε:

1) HMF έχει συνδεθεί με βλάβες του DNA σε ανθρώπους.
2) Όταν HMF αναλύεται στο ανθρώπινο σώμα, διασπάται σε ουσίες που μπορεί να είναι ακόμα πιο επιβλαβές από το ίδιο το HMF. (Παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο η ασπαρτάμη διασπάται σε φορμαλδεΰδη, μυρμηκικό οξύ και άλλα δυνητικά επιβλαβών χημικών ουσιών.)

Αυτά είναι αποκαλύψεις βόμβα για τους πιθανούς κινδύνους της υψηλής π Και έπειτα, μόλις προστεθούν σε κατασκευασμένα είδη διατροφής, συχνά μαγειρεύονται πάλι! Αυτό το δεύτερο μαγείρεμα θα μπορούσε θεωρητικά να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα HMF, μολύνοντας περαιτέρω το φαγητό με δυνητικά επικίνδυνα χημικά.εριεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού.
Ίσως όταν τρώτε HFCS, καταναλώνετε μια χημική ουσία που «ανακατεύει» την ενδοκυτταρική επικοινωνία της υγείας, προκαλώντας φυσιολογικές διαταραχές που, αν επιτραπεί να συνεχιστεί για αρκετό καιρό, εκφράζονται ως ασθένειες όπως «διαβήτης» ή «παχυσαρκία». Δεν το γνωρίζουμε αυτό σίγουρα, αλλά είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί σαφώς ... ειδικά δεδομένων των τεράστιων ποσοτήτων HFCS που καταναλώνονται επί του παρόντος στη διατροφή των βασικών καταναλωτών.
Πως να προστατεύσετε τον εαυτό σας
Υπάρχουν δύο τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από όλο αυτό:

 1. Μην τρώτε (ή το ποτό) υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού! Αυτό είναι φαινομενικά ο ευκολότερος τρόπος για να αποφευχθεί ο πιθανός κίνδυνος εδώ, αλλά αυτό απαιτεί ένα επίπεδο επαγρύπνησης με την ανάγνωση των ετικετών των τροφίμων. HFCS βρίσκεται σε πολλά προϊόντα που ποτέ δεν θα υποψιάζεστε, έτσι ώστε να έχετε για να παρακολουθήσουν προσεκτικά.
 2. Μην τρώτε μαγειρεμένα, επεξεργασμένα τρόφιμα! Βάλτε  ωμά τρόφιμα στη διατροφή σας και ας  μειώθει σημαντικά η κατανάλωση του εργοστασίου τροφίμων.
Όσο πιο γρήγορα θα βγάλουμε το HFCS από τη διατροφή των ανθρώπων και των μελισσών, τόσο καλύτερα θα είμαστε όλοι μακροπρόθεσμα. Κατά την άποψή μου, η κατανάλωση ακατέργαστων, αφυδατωμένων κρυστάλλων χυμού ζαχαροκάλαμου είναι πολύ καλύτερη για εσάς από το να τρώτε μαγειρεμένα, μολυσμένα HFCS.
.

Πηγές για αυτή την ιστορία είναι:

«Σχηματισμός Υδροξυλομεθυλοφουρφουράλη σε εγχώριες υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού και την τοξικότητά του στην Honey Bee (Apis mellifera)»
http: //pubs.acs.org/stoken/presspac/presspac ...

Durling, LJ? Busk, L .; Hellman, BE Αξιολόγηση του DNA βλαπτική επίδραση της τοξικής ουσίας τροφίμων θερμικά προκαλούμενη 5-υδροξυμεθυλοφουρφουράλη (HMF) σε διάφορες κυτταρικές γραμμές με διαφορετικές δραστηριότητες των sulfotrasnferases Food Chem. Toxicol. 2009, 47 (4) 880- 884

http: //www.coldtruth.com/2009/10/14/contamin ...

http: //en.wikipedia.org/wiki/Hydroxymethylfu ...

http: // www .eurekalert.org / pub_releases / 2009 -...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου