Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

To FDA διαπίστωσε ζιζανιοκτόνο GMO σχεδόν 100% των προϊόντων μελιού, κράτησε το μυστικό των πληροφοριών και αρνήθηκε να προειδοποιήσει το κοινό

      

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της Monsanto και το σύνολο της βιομηχανίας GMO  σέρνοντας τα πόδια του και κρύβει πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο glyphosate στα τρόφιμα. Glyphosate, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο ζιζανιοκτόνο στον πλανήτη και ένα ουσιαστικό συστατικό σε GMO γεωργικές μεθόδους, αποτέλεσε το αντικείμενο της αυξανόμενης ανησυχίας - ιδίως από την Παγκόσμια
Οργάνωση Υγείας που έχουν ταξινομηθεί ως « πιθανό καρκινογόνο για τον άνθρωπο » το 2015.
Για εδώ και πολλά χρόνια, η FDA απέφυγε τον έλεγχο τροφίμων για υπολείμματα glyphosate σε όλα, παπαγαλίζουν διαβεβαιώσεις της Monsanto ότι το ζιζανιοκτόνο δεν αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη υγεία, αλλά υπό την τοποθέτηση πίεση της κοινής γνώμης

τελικά ξεκίνησε τη διεξαγωγή δοκιμών, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός ελέγχει συστηματικά τροφές για άλλα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, έχει αφήσει αρκετά ύποπτα glyphosate από τον κατάλογο μέχρι τώρα.
Από το Huffington Post :
. «[Δοκιμή FDA] ήρθε μετά από πολλές ανεξάρτητες ερευνητές άρχισαν τη διεξαγωγή δικές τους δοκιμές και βρέθηκε glyphosate σε μια σειρά από προϊόντα διατροφής, συμπεριλαμβανομένων αλεύρι, δημητριακά και πλιγούρι βρώμης Η κυβέρνηση και η Monsanto υποστήριξαν ότι τυχόν υπολείμματα glyphosate στα τρόφιμα θα ήταν αρκετά ελάχιστη για να είναι ασφαλείς. όμως οι επικριτές λένε χωρίς ισχυρή δοκιμή, τα επίπεδα glyphosate στα τρόφιμα δεν είναι γνωστές. Και λένε ότι ακόμα και μικρές ποσότητες μπορεί να είναι επιβλαβής, επειδή είναι πιθανό καταναλώνονται τόσο τακτικά σε πολλά τρόφιμα.»
Και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του FDA είναι πραγματικά ανησυχητικα.υπόλειμμα glyphosate έχε βρεθεί ακόμη σε «100% φυσικό» μέλι
Τα έγγραφα που αποκτώνται μέσω της νόμου ελευθερίας των πληροφοριών (FOIA) αποκαλύπτουν, για παράδειγμα, ότι κατάλοιπο glyphosate βρέθηκε σε όλα τα δείγματα μελιού δοκιμαστεί από το FDA  στο εμπόριο ως προϊόν Μερικά από τα δείγματα περιείχαν δύο φορές την επιτρεπόμενη ποσότητα των καταλοίπων glyphosate της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δεν υπάρχει επιτρεπτό όριο για το glyphosate στο μέλι που παράγεται στις ΗΠΑ - τουλάχιστον όχι ακόμα.

Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί μελιού ΗΠΑ είναι τεχνικά κατά παράβαση του νόμου - τουλάχιστον μέχρι τα επίπεδα ανοχής που καθορίζονται από το FDA.
FDA άρνηση και στασιμότητα τακτική
Όμως, η FDA δεν φαίνεται να είναι σε καμία βιασύνη για να ορίσετε τα επίπεδα ανοχής για το μέλι. Στην πραγματικότητα, εσωτερικά ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνονται μέσω αιτήσεων FOIA αποκαλύπτουν ότι αν και οι παραγωγοί μελιού είναι τεχνικά παραβίαση, ο οργανισμός δεν θεωρεί ότι είναι σημαντικό, διότι «δεν είναι ένα θέμα ασφάλειας.»

Με άλλα λόγια, η
FDA συνεχίζει να σέρνει τα πόδια της  δεν κάνει τίποτα, και δεν σχεδιάζει επί του παρόντος. Σε δήλωσή του, ο FDA είπε: «δεν υπάρχουν διατροφικές ανησυχίες και κίνδυνοι από την έκθεση σε glyphosate για κατάλοιπα στο μέλι αυτή τη στιγμή.»

Πηγές:

HuffingtonPost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου