Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τα οφέλη από το ακατέργαστο μέλι



Αν κοιτάξουμε τη λέξη «ακατέργαστο»,  συνδέεται με τη διατήρηση των σημαντικών βιταμινών, μετάλλων και ένζυμων. Ακριβώς όπως τα λαχανικά είναι προτιμότερο να τρώγονται ωμά λόγω της θρεπτικής αξίας, το ίδιο ισχύει και για το μέλι. Οι διαφορές μεταξύ του ακατέργαστου και του παστεριωμένου μελιού είναι σημαντικές. Το ακατέργαστο μέλι είναι μια αλκαλική τροφή που περιέχει φυσικές βιταμίνες, ένζυμα, ισχυρά αντιοξειδωτικά και
άλλα σημαντικά φυσικά θρεπτικά συστατικά.. Αυτά είναι τα ίδια τα θρεπτικά συστατικά που καταστρέφονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θέρμανσης και παστερίωσης.. Στην πραγματικότητα,
παστεριωμένο μέλι είναι ισοδύναμες και εξίσου ανθυγιεινό όσο η κατανάλωση της ραφιναρισμένης ζάχαρης.
Το ακατέργαστο μέλι έχει αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Προωθεί την υγεία του σώματος και του πεπτικού συστήματος, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, εξαλείφει τις αλλεργίες και αποτελεί εξαιρετικό φάρμακο για τις πληγές του δέρματος και όλους τους τύπους λοιμώξεων.
Τα οφέλη του ακατέργαστου μελιού δεν σταματούν εκεί. Το ακατέργαστο μέλι μπορεί επίσης να σταθεροποιήσει την αρτηριακή πίεση, να ισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου, να ανακουφίσει τον πόνο, και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του έλκους. Το ακατέργαστο μέλι είναι επίσης αποχρεμπτικό και αντιφλεγμονώδες και είναι γνωστό ότι θεραπεύει αποτελεσματικά τις αναπνευστικές καταστάσεις όπως η βρογχίτιδα και το άσθμα .Το ακατέργαστο μέλι που αγοράζεται από μια τοπική πηγή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος αντιμετώπισης των εποχιακών αλλεργιών. Το τοπικό μέλι προτιμάται για τη θεραπεία αλλεργιών, επειδή η πιθανότητα είναι μεγάλη που θα περιέχει μικρές ποσότητες από τις συγκεκριμένες γύρη που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε ένα άτομο .Για αιώνες, το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία όλων των ειδών παθήσεων. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά για να θεραπεύσει πληγές και εξανθήματα, ή μπορεί να ληφθεί εσωτερικά για τη θεραπεία λοιμώξεων και την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων υγείας. Αν και υπάρχουν πολλές θεραπείες, τα ακόλουθα είναι δημοφιλείς θεραπείες για κοινές καθημερινές συνθήκες.
Για εγκαύματα, εξανθήματα και εκδορές, τοποθετήστε ένα μέλι κατάπλασμα πάνω από την πληγείσα περιοχή.
Το ακατέργαστο μέλι είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή.
Οι αντιβιοτικές ιδιότητες που έχει ακατέργαστο μέλι είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και του πονόλαιμου. Το ακατέργαστο μέλι μαλακώνει το λαιμό και μειώνει τους ερεθισμούς. Για μπλοκαρισμένους ιγμόρεια, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, βάλτε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και απλά εισπνεύστε τον ατμό.
Για τη θεραπεία των αλλεργιών, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι πρώτες μια-δυο φορές την ημέρα ξεκινώντας λίγους μήνες πριν από την εποχή αλλεργίας.
Πηγές:

http://www.benefits-of-honey.com/raw-honey.html
http://www.carlislehoney.com/allergies.htm
http://www.drgrotte.com/honey-medicine.shtml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου