Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Μελισσια ξεφυτρωνουν στις στέγες των ξενοδοχειων του San Francisco

Επτά πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης παρέχουν τώρα στις ταράτσες των κτηρίων τους κυψέλες για τα εκατομμύρια  μέλισσες..

Παγκόσμια οι αριθμοί των μελισσών έχουν μειωθεί κατά ένα ανησυχητικό 70 τοις εκατό κατά τα τελευταία 70 χρόνια, λόγω του συνδυασμού των στρεσογόνων παραγόντων που φαίνεται να έχει επιδεινωθεί τις
τελευταίες δεκαετίες.
Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες να ανακόψει την παρακμή των μελισσών φαίνεται να επαρκούν.

Την άνοιξη του 2015, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA)  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πάνω από το 40 τοις εκατό των αποικιών μελισσών στη χώρα είχε πεθάνει το προηγούμενο έτος, μόλις «ειδικοί»  είχαν αρχίσει να δηλώνουν την κατάρρευση της αποικίας, η κρίση έληξε.
Οι χειρότερες καταρρεύσεις συνέβησαν το 2014-2015  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  συνήθως η καλύτερη εποχή για τις μέλισσες.
«Αυτό που βλέπουμε με αυτό το πρόβλημα των μελισσών είναι απλά ένα δυνατό μήνυμα ότι υπάρχει κάποια κακά πράγματα που συμβαίνουν με το αγρο-οικοσυστημά μας», δήλωσε ο Keith Delaplane, συν-συγγραφέας της έκθεσης USDA. "We just happen to notice it with the honeybee because they are so easy to count.
Το 2010, το Fairmont έγινε το πρώτο ξενοδοχείο στο Σαν Φρανσίσκο να δημιουργήσει ένα καταφύγιο μελισσών, για να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των μελισσών. Όταν αρχικά πλησίασε για να βοηθήσει με αυτό το project , απλά ήθελε να δημιουργήσει μια μικρή κυψέλη για λόγους δημοσίων σχέσεων. Αλλά η οροφή του ξενοδοχείου παράγει σήμερα 1.000 κιλά μέλι το χρόνο.
Το Clift Ξενοδοχείο εγκατέστησε δικές του κυψέλες μόλις πριν από ένα χρόνο, ξεκινώντας με μια βασίλισσα και 10.000 άλλες μέλισσες. Ο πληθυσμός των μελισσών στην κορυφή οροφή του ξενοδοχείου αναμένεται να φτάσει τα 800.000 από τις αρχές του επόμενου έτους.
Ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Michael Pace λέει ότι πολλοί επισκέπτες τον ρωτούν πώς μπορεί να υπάρχει αρκετή τροφή για τις μέλισσες σε μια τέτοια αστική περιοχή.
«Θα εκπλαγείτε», λέει.
Πράγματι, οι μέλισσες έχουν την αφθονία των κτηνοτροφικών ανάμεσα στους κήπους, δέντρα και πάρκα του Σαν Φρανσίσκο. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα ξενοδοχεία με τα μελίσσια  να παράγουν αρκετό μέλι το οποίο χρησιμοποιούν στα εστιατόρια τους, παράγουν πιάτα με σαλάτες με σως από μέλι. Μπορούν ακόμη και να το χρησιμοποιούν στις  θεραπείες στα spa τους.

Πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

CSGlobe.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου